tirsdag 1. mars 2011

Festbrød med løk og tomat

Klikk på bilde for en editerbar versjon.
Bildekode i EDB-Mediabase = 25957459

Deilig brød med løk og tomat til å ha på tapasbordet eller sammen med en gryterett eller suppe. Brødet minner om en pizza eller det italienske brødet focaccia.


Ingredienser:


25 g gjær

3 dl vann

2 ss honning

½ ts salt

7 dl hvetemel



Topping:

2 stk tomat

1 stk rødløk

1 ss olje

3 stilk frisk timian

½ ts grovt havsalt

Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør inn honning, salt og mel til en smidig deig. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.


Ta deigen ut på bakebordet, og kjevl den ut til 1 cm tykk leiv. Legg den på bakepapir på en stekeplate.


Skjær tomater i tynne skiver og løk i tynne ringer. Legg tomat og løk utover deigen, og slå over litt god olje. Strø på hakket frisk timian og salt.


La brødet heve i ca. 25 minutter. Stek brødet ved 200 grader C i ca. 20 minutter på nederste rille i ovnen. Del i biter og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar