onsdag 9. mars 2011

Gresk lammegryte med grønnsaker


Ingredienser:


800 g lammebog med ben

1 ts salt

¼ ts pepper

1 ss hvetemel

2 stk løk

6 stk tomat

1 båt hvitløk

1 ss hakket frisk timian

1 ss hakket frisk oregano

1 stk laurbærblad

2 dl vann

250 g aspargesbønner

½ stk sitron

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i biter, ca. 2x2 cm. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttet i blandingen.

Skrell løken og skjær den i skiver. Del tomatene i båter. Ha olje i en gryte og brun kjøttet lett. Tilsett løken, tomater og finhakket hvitløk.

La det trekke under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett bønnene og la gryten trekke i ca. 15 minutter til.

Tilsett saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper.

Server lammegryten med kokte poteter eller potetmos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar