tirsdag 15. mars 2011

Laks med grønnsaker i ostesaus


Ingredienser:


1 stk blomkål i buketter

½ stk brokkoli i buketter

3 stk vårløk i grove skiver

8 stk frisk grønn asparges

2 dl grønnsakbuljong (utblandet)

2 dl matfløte

1 ss maisstivelse (maizena)

600 g renskåret laksefilet i stykker

½ ts salt

½ ts pepper

50 g hvitost - revet
4 ss dill



Fremgangsmåte:

Kok først alle grønnsakene i så lite vann som mulig, gjerne en sort av gangen, til de er knapt møre - 3-4 min. på hver. Ta dem opp etterhvert. Visp sammen grønnsakkraft, fløte og maisennamel og kok opp så det blir saus. Smak til med salt og pepper. La fiskestykkene trekke i sausen til de er kokt - 3-4 min. Ta dem forsiktig opp og rør i osten. Ha grønnsaker og fisk i sausen, varm opp og server med dill og poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar