tirsdag 9. august 2011

Gratinert kål og nudler

Gratinert kål og nudler
Retten kan serveres som selvstendig rett, eller sammen med f.eks. røkt svinekam.


Porsjoner:

Ingredienser

1 stk hakket løk

1 ss smør

500 g kinakål
0.4 stk stilkselleri (stangselleri) i skiver

1 ts karve

litt pepper

1 ½ dl hvitvin eller vann

125 g nudler

4 dl grønnsakbuljong (utblandet)

2 ss maisstivelse (maizena)

1 dl vann

2 dl lettrømme

1 ½ dl flakede mandler

2 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

Tilbehør : Ferskt brød eller rundstykker.

Fres løken i en stor vid gryte. Tilsett kål, selleri, karve, pepper, vin eller vann. La kålen dampe under lokk til den faller sammen og er knapt mør.

Kok nudlene etter anvisning på pakken og la den renne godt av.

Varm stekeovnen til 230 grader C. Kok opp buljongen og tykne den med maisstivelse utrørt i vann. Rør inn rømme. Bland saus og nudler i kålgryten.

Hell stuingen i en smurt, ildfast form. Dryss over mandelflak og ost, og gratiner retten midt i ovnen til mandlene er gyldne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar