onsdag 1. desember 2010

Minestrone - Italiensk vintersuppe.....


Denne suppen er med alle sine gode grønnsaker, pasta og bønner en fullverdig middag. Ekstra god med revet ost og urter på toppen

Ingredienser:


4 ss olivenolje

1 båt presset hvitløk

3 stk potet i terninger

2 stk gulrot i skiver

1 stk purre i ringer

¼ stk snittet hodekål

1 stk grønn squash

2 stk moden tomat - flådd og i båter

½ stk rød chili - uten frø, finhakket

6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft

½ boks hermetiske tomater

100 g spagetti eller annen pasta

1 boks hvite bønner , skylt i kaldt vann

1 ts salt

½ ts pepper

smak til med 1 ts sukker

1 ss frisk rosmarin

2 ss hakket frisk kruspersille

10 ss revet, skarp hvitost

Fremgangsmåte:

Ha i olivenolje og hvitløk i en stor kjele og la det surre et par minutter. Ha i poteter og grønnsaker og stek og rør i 4-5 min. til det er godt blandet. Hell på kraft og tomater og la alt småkoke 10-15 min. til grønnsakene er møre. Ha i pasta, bønner og finhakket rosmarin og kok opp.


Smak til med salt, pepper og litt sukker. Server suppen rykende varm med kruspersilledryss, revet ost og ferskt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar