mandag 6. september 2010

Fransk løksuppe



Fransk løksuppe


Klassisk fransk løksuppe har med få - men gode ingredienser. Dette er kanskje den enkleste og rimeligste retten du kan servere din familie eller dine gjester!

Ingredienser:


5 stk løk

5 båt hvitløk (kan sløyfes)

2 ss rapsolje

1 l grønnsakbuljong (utblandet)

1 stilk frisk timian

1 ts sukker

4 skive daggammelt brød

2 dl revet hvitost

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.
Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 225 °C. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.
Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge. Pynt gjerne med litt hakket frisk timian ved servering.
Har du ikke ildfaste suppetallerkener, kan du steke ostesmørbrød i ovnen til osten har smeltet og tatt farge, og legge på toppen av hver suppetallerken.
Suppen serveres rykende varm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar