torsdag 17. juni 2010

Laksebit på italiensk

Ved å bruke de klassiske italienske råvarene tomat, sitron, løk, urter og olivenolje får du med denne retten god og tradisjonell norsk sjømat laget på den italienske måten.



Ingredienser:


2 stk store polarbrød

1 stk liten grønn squash

1 stk liten gul squash

2 ss olivenolje

1 pk snøfrisk naturell

3 hg (dill) gravet laks i tynne skiver

½ ss sitronsaft

svart pepper fra kvern

3 stk tomat i båter

2 ss rødløk finhakket

1 potte frisk rosmarin

Fremgangsmåte:

Skjær squashen i skiver og stek dem i olivenolje (eller rapsolje). Salte og pepre. La skivene få dryppe av på kjøkkenpapir. Smør polarbrødskivene tynt med snøfrisk. Fordel lakseskivene over. Rør sammen sitron og pepper og pensle laksen med dette. Ha brødskivene midt på en stor tallerken og fordel grønnsakene rundt. Ha klatter av opprørt snøfrisk midt på, dryss over rødløk og pynt med rosmarin. Et par friske sitronbåter gjør seg godt til.



Oppskrifter hentet fra http://www.frukt.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar