onsdag 2. juni 2010

Grillspyd med squash og kylling




Når man lager grillspyd med grønnsaker, så lønner det seg å forvelle grønnsakene i kokende vann i 30-40 sekunder først. Da blir grønnsakene akkurat passe møre inni og gylne utenpå.
Ingredienser:


400 g kyllingfilet

1 stk grønn squash

1 stk rødløk

1 stk oransje paprika

8 stk frisk sjampinjong



Grillolje:

1 dl olivenolje - eller annen god olje

2 ts worchestershiresaus

2 ss hakkede urter (f.eks basilikum,estragogn og kruspersille)

1 ts grovmalt pepper

1 ts paprikapulver

Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfiletene i litt store terninger, squashen i hele eller halve skiver, paprika og løk i store terninger, Store sjampinjonger deles i to. Alt bør ha omtrent samme størrelse.

Bruker du trespyd, bør du la dem ligge i vann en times tid før bruk , slik at de ikke tar fyr på grillen.
Træ kjøtt og grønnsaker vekselsvis på spydene
Bland alle ingrediensene til grilloljen og pensle spydene godt over det hele.
Grill spydene over god varme. Snu spydene slik at de får god farge på alle sider, og kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene møre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar