tirsdag 18. mai 2010

Kom mai du skjønne, milde

Nyt nybakte kaker eller hjemmelaget is på vårens første varme dager :-)



Rabarberamarengs

Vårens perfekte dessert: Sprø utenpå, litt myk og seig inni og med fyll av krem og syrligsøt rabarbra.
Til 6 marengs:

- 1 ts hvitvinseddik og 1 ts varmt vann

- 4 eggehviter fra store egg

- 120 g sukker
Ovnsbakt rabarbra:

6-8 rabarbrastenger, 12-15 cm lange. Dryss en håndfull sukker over og legg stengene i en ildfast form.
Legg 2 vaniljestenger (delt på langs) sammen med rabarbraen. Stek videre med tildekket form på 140° i ca. 20 min.
Bland eddik, vann og eggehviter i en bolle og stivpisk blandingen. Pisk i sukkeret, liltt om gangen. Fortsett å piske til massen er blank og fast. Lag marengsbollene med to spiseskjeer og sett dem på en stekplate med bakepapir. Stek på 90-100° i ca. 11/2 time.

Pynt med sitronmelisse eller mynte før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar