onsdag 19. mai 2010

....enda mer rabarbra - herlige rabarbra!

Karamellisert rabarbra med bringebær og vaniljeis.
(oppskriften er til 2 personer)

100 gr brunt sukker
2 dl hvitvin
1 stang (ca 200 gr) rabarbra
1 vaniljestang
1 kurv bringebær
jordbær
vaniljeis
50 gr pistasjnøtter


Ha brunt sukker i en kjele med 2 dl hvitvin.
Kutt rabarbraen i ønskede biter, og legg dem i en ildfast form.
Hell over karamellen, små oppskårede jordbærteringer og frøene fra vaniljestangen.
Bak rabarbraen til den er mør, ca 15 min i 180 grader.
Legg de på tallerkenen, pynt med bringebær. Legg en kule god vaniljeis på toppen, og dryss over finhakkede pistasjnøtter.
Pynt gjerne desserten med frisk mynte.

(oppskriften tilhører Øystein Reinsborg hos realmat.no))


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar