søndag 25. april 2010

Brønnkarsesuppe

2 purre
2 store bakepoteter
2 spiseskjeer. smør
2 potter Brønnkarse
2 fedd hvidløk
1 liter god hønsebuljong
Saft av 1 lime
Salt og pepper
1,5 dl. Kremfløte
Fremgangsmåte:
Skjær purren i ringer, og la de bli gyldne og myke i smør i kjelen.
Skrell potetene, og skjær i terninger, og ha de i purren. Legg på lokk, og la det simre i ca 10 min.
Tilsett brønnkarse og skrelte hvitløksfedd.
Ha i brønnkarsen, og rør til den har falt sammen. Tilsett buljong og la retten småkoke.til potetene er møre.
Kjør suppen i en blender, tilsett fløte og limesaft – og salt og pepper etter behov.
Suppen kjøles helt før servering.
Servèr med f.eks crutonger, ristede baconterniger eller lakserogn

3 kommentarer:

  1. Hei, fant bloggen din dag jeg søkte på potteroser. Kjempekoselig blogg du har!!

    Ha en fin søndag!

    Klem Elizabet

    SvarSlett
  2. Kom over bloggen din her, og tenkte jeg skulle legge igjen et lite spor... La meg til som følger for her var det mye flott å se - herlige bilder også av god mat. Tusen takk for oppskrifter, det er alltid kjekt å bli inspirert :)

    Ønsker deg en fortsatt fin dag videre.
    Klem fra Mette

    SvarSlett
  3. Åh - så hyggelig med gode tilbakemeldinger :-) Jeg er tydeligvis for dårlig til å følge med på kommentarene...... Takk for at dere følger meg på bloggen :-)
    Ha en strålende vår!
    Klem

    SvarSlett