torsdag 18. februar 2010

Ukens grønne tips...


Koriander

Koriander er en krydderurt med sterk lukt og smak. Den er like vanlig i asiatisk matlagning som persille er hos oss.
Koriander skal være frisk i fargen, saftige og sterkt duftende. De skal ikke være slappe, tørre eller gule.

Den karakteristiske koriandersmaken er vanlig i svært mange kinesiske, thailandske og indiske retter. Passer til kylling og svinekjøtt.

Hverdagswok med helgesmak


Dette er familiens wok-favoritt! Enkel å tilberede, men ikke enkel i smak. Grønnsaker, ingefær, hvitløk og hakket koriander gir den herlige og eksotiske smaken.
400 g kjøttdeig av svin
2 ss olje
 2 stk gulrot i tynne skiver
 3 stilk stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
2 dl vann
¼ dl østerssaus (oyster sauce)
1 ts sesamolje
2 ss revet frisk ingefær
2 båter hvitløk - knuste
2 ss hakket frisk koriander
1 ½ dl peanøtter

Fremgangsmåte:
Stek kjøttdeigen raskt i varm panne i litt olje til den smuldrer seg. Ta kjøttdeigen ut av pannen.
Stek gulrøtter og stilkselleri raskt i pannen. Legg kjøttdeigen tilbake i pannen og tilsett de andre ingrediensene.
Stek peanøtter i tørr, varm panne til nøttene blir gylne. Bland nøttene inn i woken. Varm opp og smak til med salt og pepper.
Server woken nystekt med brød, kokt ris eller nudler og strø på finhakket frisk koriander rett før servering.

(oppskrift hentet fra http://www.frukt.no/)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar