onsdag 3. februar 2010

Ukens grønne tips - Ruccola

Ruccula er egentlig ikke en salat, men en kåltype av italiensk opprinnelse. Ruccula har en litt pepperaktig


smak og bladene er lange, smale og relativt tynne. Den kan minne litt om løvetann i formen. Ruccula

blandes gjerne med andre salatsorter, den gir en fin smaksbrytning og fungerer nærmest som et krydder i

salaten.
 
Rucculapesto


Den smakssterke rucculasalaten egner seg godt til å lage pesto av. Pestoen kan du bruke til det meste; som marinade, saus, over pastaen og på sandwichen.

Ingredienser:

1 ½ dl ruccula 2 båt hvitløk 1 dl valnøttkjerner ½ dl lagret hvitost ¾ dl olivenolje salt og pepper Fremgangsmåte:

Hakk ruccula, hvitløk og valnøtter i en hurtigmikser. Tilsett oljen dråpevis. Bland i osten og smak til med salt og pepper. Smaker nydelig til pasta, ristet brød, kjøtt og fisk.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar