torsdag 5. januar 2012

Rotete gryte

Rotete gryte
Deilige rotgrønnsaker, poteter og kål danner grunnlaget for denne varmende middagsgryten. Lag dobbel porsjon og frys ned til senere.





Porsjoner:

Ingredienser

8 stk potet

4 stk gulrot

½ stk kålrot

1 stk pastinakk

½ stk purre

3 dl vann

1 ts salt

¼ ts pepper

4 dl strimlet hodekål

1 stk laurbærblad

400 g røkt kjøttpølse av kalkun

¼ ts pepper

2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Skrell og skjær poteter, gulrot, pastinakk og kålrot i terninger. Kok terningene i vann med salt og pepper under lokk i ca. 10 minutter.


Skrell og skjær kålen i strimler. Ha kål og laurbærblad i gryten og la det koke i ytterligere 5 minutter.

Vask, rens og finsnitt purre. Skjær pølse i skiver og ha det i gryten sammen med finsnittet purre. Kok opp.

Krydre med salt og pepper. Strø over rikelig med hakket kruspersille.

Flatbrød smaker godt til.

Tips: I denne gryten kan du bruke det du ønsker av grønnsaker. F.eks. persillerot, sellerirot, neper og løk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar