tirsdag 6. desember 2011

Spiselige julegaver.....gyllen gulrotmarmelade






Gyllen gulrotmarmelade
Gulrot og appelsin gjør ikke bare denne marmeladen gylden, men også velsmakende!

Ingredienser

  • 3 stk appelsin
  • 500 g gulrot
  • 300 g sukker
  • evt. ca. ½ ts malt ingefær eller kanel

Fremgangsmåte

La appelsinene ligge i lunkent vann og skrubb dem godt. Grovriv skallet og press saften. Pakk gjerne steinene inn i et tynt klede som knyttes igjen med bomullstråd. Steinene inneholder pektin som er et naturlig tykningsmiddel.
Kok skall, saft og steiner i ca. 15 minutter.

Gulrøttene skrelles og grovrives. Ha det i en kjele sammen med sukker og evt. ingefær eller kanel. Kok marmeladen over svak varme i ytterligere 15 minutter uten lokk.

Fyll marmeladen på små, varme og rene glass. Sett straks på lokk. Oppbevar marmeladen kjølig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar