onsdag 26. oktober 2011

Gresskarscones

Gresskarscones
Dette er lettlagde og kjempegode scones laget på bakepulver. Gresskaret gjør dem også ekstra saftige, så lag mange.



Ingredienser

250 g skrelt og renset gresskar

5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ss smør

1 stk egg

3 ss melk (søt eller sur)

Fremgangsmåte

Oppskriften er til 10-12 scones.


Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.

Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.

Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.

Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.

Server dem nystekte med smør og syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar