tirsdag 26. april 2011

Blomkålsalat med reddik og stangselleri...perfekt til grillmaten!

Blomkålsalaten er det beste tilbehøret bl.a. til grillmaten. Du kan bytte ut ekebladsalat med lollosalat eller ferdigkjøpt salatblanding, om du ønsker.


Ingredienser


1 stk blomkål

1 bunt reddik

2 stilk stilkselleri (stangselleri)

1 bunt frisk gressløk

1 stk ekebladsalat



Dressing:

4 ss olivenolje

3 ss rødvinseddik

¼ ts salt

¼ ts pepper

¼ ts kajennepepper

1 ts finhakket frisk rosmarin

1 båt presset hvitløk

1 stk finhakket sjalottløk

Fremgangsmåte

Visp sammen ingrediensene til dressingen og sett den i kjøleskap til den skal brukes.

Del blomkålhodet i små buketter. Rens og skjær reddikene og stilksellerien i skiver. Klipp opp gressløken.

Skyll salaten og riv den grovt. Bland alle ingrediensene til salaten sammen.

Hell over dressingen eller server den ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar