onsdag 3. november 2010

Laks i wok

Klikk på bilde for en editerbar versjon.
Bildekode i EDB-Mediabase = 77780915

Laks er en egnet fisk å bruke i wokretter. Sammen med smaker fra lime, chili og frisk koriander, blir det en spennende middagsrett som hele familien vil like.
Ingredienser:
700 g laksefilet uten skinn og bein

1 stk gul paprika

2 stk vårløk

2 stk lime

1 stk finhakket rød chili uten frø

1 dl finhakket frisk koriander

3 ss olje

¼ stk finsnittet kinakål

salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

Tilbehør:

soyasaus

ris


Vask og tørk laksefileten og skjær i biter. Rens og skjær paprika og vårløk i strimler.

Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.

Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes. Tilsett grønnsakene og la dem steke på sterk varme et par minutter under om røring. Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp.

Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

Server wokretten med jasminris og soyasaus til.

Oppskrift hentet fra http://www.frukt.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar