tirsdag 12. oktober 2010

Gresskarsuppe med urter....





Høsten er tid for gresskar og feiring av Halloween. Ønsker du å gjøre noe annet med gresskaret enn å skjære ut til lykt, så er denne gresskarsuppen absolutt noe å anbefale.
Ingredienser:


500 g renset og skrelt gresskar

2 stk potet

2 båt hakket hvitløk

2 ts revet frisk ingefær

1 l vann

2 stk kjøttbuljongterning

salt og peper etter smak

3 ss hakket bladpersille

1 ss hakket frisk gressløk

1 ts hakket frisk rosmarin

1 ½ dl lettrømme

Fremgangsmåte:

Skjær gresskaret i terninger. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok gresskar og poteter møre i vannet med hvitløk, ingefær og buljongterningene.

Mos blandingen fint, gi den et oppkok og smak til med salt og pepper. Spe evt. i mer vann hvis suppen blir for tykk. Tilsett urter og server suppen rykende varm med en skje rømme på toppen og med godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar