onsdag 14. juli 2010

Purre med enkel hollandaise..


Fin og frisk purre koker vi forsiktig og serverer dem rykende varme med en enkel hollandaisesaus som forrett.
Ingredienser:


4 stk purre



Enkel hollandaisesaus:

2 stk eggeplomme

50 g smør - smeltet

3 ts sitronsaft

salt og pepper

2 ts hakket frisk estragon

Fremgangsmåte:

Rens purrene og del hver av dem i tre like kubber. Kok kubbene knapt møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter.
Visp sammen eggeplommene, sett bollen i vannbad og vis til det tykner. Visp inn det smeltede smøret mens det fortsatt er varmt. Visp kraftig så sausen tykner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn estragon.
La purrekubbene renne godt av, anrett dem på varme tallerkener og hell sausen over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar