mandag 25. januar 2010

Ukens krydderurt er Estragon


Estragon har en fin smak som minner om
anis, og passer til alle kylling-, fisk- og
eggretter.

Estragon er hjertet i smaken på
béarnaisesausen og er en av de store
urtene i det franske kjøkkenet. Med
sin særegne smak og aroma skiller
estragon seg ut fra de fleste andre
urter.

Sopp og Estragonsaus
• 1 rødløk
4 østerssopp
12 små aromasopp
3 dl fløte
1/2 potte estragon
1 ts salt
2 ss balsamicoeddik
Smør og olje (raps eller solsikke) til steking

• Skjær løken i skiver. Riv østerssoppen i skiver. Stek løk, skivet østerssopp
og hele sjampinjonger.
Legg alt over i en gryte, og tilsett klippet estragon, fløte og de andre
ingrediensene. La blandingen småkoke til den tykner.
Server sammen med råstekte poteter eller båtpoteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar