torsdag 14. januar 2010

Ukens krydderurt er Dill.



Dillen har sin selvfølgelige plass sammen
med for eksempel gravlaks, dillsaus,
krepseanretninger, potetretter, salater og
spesielt sammen med fisk og skalldyr.
De fleste bruker for lite også av dill.
Bruk gjerne en hel plante til et
middagsmåltid. Har du i bare litt urter,
vil de først og fremst gi farge og ikke
så mye smak.

Stuede poteter med dill
Poteter kan gjerne brukes til stuing, som et alternativ til moste eller kokte poteter.
Med dill eller andre urter smaker de kjempegodt til fisk, røkt kjøtt eller
pølseretter.
Ingredienser:
6 stk kokte potet
1 ½ dl hakket frisk dill
• Hvit saus:
• 1 ss margarin
• 2 ss hvetemel
• 4 dl melk
• ½ ss salt
• ¼ ts malt hvit pepper
Fremgangsmåte:
Smelt smør/margarin og tilsett hvetemel. Spe
med melk. Rør godt. La sausen koke opp.
Potetene skrelles og skjæres i terninger eller
båter som tilsettes i sausen. Sausen skal nå
småkoke til potetene er varme, men ikke så
lenge at de går i stykker. Klippet dill tas i.
Kjempegodt til fisk, røkt kjøtt eller
pølseretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar