torsdag 29. september 2011

Fårikålens dag!

Fårikål
Høsten er fårikåltid. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.



Ingredienser

1 ½ kg hodekål

1 ½ kg fårikålkjøtt

4 ts hel pepper

2 ts salt

3 dl vann

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikk er det fra butikken. Skjær kålen i båter.

Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.

Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og evt. et persilledryss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar