tirsdag 7. juni 2011

Store, fylte tomater ...

Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør f.eks. til grillmat.


Ingredienser


4 stk bifftomat


Fyll:

4 ss olivenolje

25 g griljermel

1 stk finhakket løk

2 båt hvitløk - finhakket

1 ½ dl hakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

pepper og salt etter smak

100 g finhakket bacon

Fremgangsmåte

Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.

Varm olje i en panne. Ha i griljermel. løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.

Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.

Stek bacon for seg, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.

Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar