onsdag 3. mars 2010

Sunt&godt :-)

PersillePersille omfatter flere arter, men vanligst i Norge er kruspersille med sine krusete blader. I andre land er bladpersille, med sine flate og glatte blader mer vanlig. Både stengel og blad er rike på den eteriske oljen apiol, som gir persillen sin karakteristiske smak. Persille brukes bl.a. til fiskeretter, sauser, grønnsaksretter, til å strø over kokte poteter og til å pynte med. Persille er et velkjent middel mot hvitløkslukt fra munnen. Man kan både fryse og tørke persille.
Kruspersille skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Kruspersille kan brukes som krydder i mange ulike materetter. Er blant annet godt i saus og dipper, på poteter og smørbrød og til kjøtt og fisk.


Torsk på grønnsakseng


En sunn, smakfull og farverik middag med deilige friske grønnsaker i ovn og torskefilet.
Ingredienser:

1 stk aubergine i skiver
2 stk tomat i skiver
1 stk grønn squash i skiver
2 ss olje til pensling
 ½ ts salt
½ ts pepper
400 g renskåret torskefilet
2 ss myk margarin
¾ dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 ss frisk kruspersille
Fremgangsmåte:

Legg aubergine-, tomat- og squashskiver på bakepapir på stekeovnsplate. Pensle med olje og strø over salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen ved 200°C ca. 5 min. Legg på fisken. Pensle den med olje, strø på salt og bak alt videre i ca. 5 minutter til fisken er kokt.

Smelt smøret og bland inn grønnsakbuljongen og ha i rikelig finklippet gressløk eller kruspersille. Server alt på varme tallerkener med nykokte poteter til.
(oppskrift hentet fra http://www.frukt.no/)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar