Ingredienser
8 blad store kinakål
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper
2 ts potetmel
2 ts hakket frisk estragon
1 dl lettmelk
Til koking:
5 dl vann
1 stilk frisk kruspersille
1 stk grønnsakbuljong (terning)
Persillesaus:
3 dl vann - bruk gjerne kokevann fra kålrulettene
2 ss hvetemel
1 dl matfløte
smak til med salt og pepper
1 ss hakket frisk kruspersille
Fremgangsmåte
Skjær ut den tykke midtstilken av kinakålbladene. Dypp bladene enkeltvis i kokende vann, legg dem over på kjøkkenpapir eller et håndkle så de renner godt av.
Rør sammen alt til farsen. Legg en skje farse på hvert kålblad og brett det rundt farsen. Fest med en tannpirker.
Legg rulettene i en stor kjele. Kok opp vann med buljongterning og kruspersille og hell det over rulettene. La dem trekke under lokk til de er gjennomkokte - ca. 20 minutter. Ta dem opp og hold dem varme.
Sil kokelaken og mål opp 3 dl. Visp mel og fløte sammen og visp det i kokelaken. La sausen småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper og rør inn hakket kruspersille.
Legg kålrulettene over i sausen og server med kokte poteter og salat eller kokte grønnsaker til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar