onsdag 9. mars 2011
Gresk lammegryte med grønnsaker
Ingredienser:
800 g lammebog med ben
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ss hvetemel
2 stk løk
6 stk tomat
1 båt hvitløk
1 ss hakket frisk timian
1 ss hakket frisk oregano
1 stk laurbærblad
2 dl vann
250 g aspargesbønner
½ stk sitron
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i biter, ca. 2x2 cm. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttet i blandingen.
Skrell løken og skjær den i skiver. Del tomatene i båter. Ha olje i en gryte og brun kjøttet lett. Tilsett løken, tomater og finhakket hvitløk.
La det trekke under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett bønnene og la gryten trekke i ca. 15 minutter til.
Tilsett saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper.
Server lammegryten med kokte poteter eller potetmos.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar