Denne retten passer perfekt som et lite måltid i seg selv eller som en forrett. Dessuten smaker den godt som tilbehør til fisk- og skalldyrretter.
Ingredienser:
2 bunt frisk grønn asparges
1 pk bacon i biter
1 ss smør
1 stk appelsin
5 blad friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok aspargestoppene møre i saltet vann i ca 30 sekunder. Avkjøl i isvann og tørk dem godt.
Stek baconskivene sprø i stekepanne med smør og tilsett aspargestopper og skall fra appelsinen. Krydre med salt og pepper.
Skjær appelsinkjøttet i fileter. Ta stekepannen fra varmen og vend i appelsinfiletene og noen friske urter, servér.
Det så deilig ut. Kunne passet godt til et hummermåltid. Utfordringen er jo delvis å få det til å se ut slik som du klarer.
SvarSlett