Laks er en egnet fisk å bruke i wokretter. Sammen med smaker fra lime, chili og frisk koriander, blir det en spennende middagsrett som hele familien vil like.
Ingredienser:
700 g laksefilet uten skinn og bein1 stk gul paprika
2 stk vårløk
2 stk lime
1 stk finhakket rød chili uten frø
1 dl finhakket frisk koriander
3 ss olje
¼ stk finsnittet kinakål
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Tilbehør:
soyasaus
ris
Vask og tørk laksefileten og skjær i biter. Rens og skjær paprika og vårløk i strimler.
Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.
Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes. Tilsett grønnsakene og la dem steke på sterk varme et par minutter under om røring. Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp.
Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Server wokretten med jasminris og soyasaus til.
Oppskrift hentet fra http://www.frukt.no/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar