I denne wokretten har vi brukt forskjellige kålsorter: hodekål, kinakål og rødkål, men sammen med deilige tomater, spretne sukkererter og mystisk krydder, blir middagen allikevel en eksotisk opplevelse.
Ingredienser:
300 g indrefilet av svin
200 g strimlet hodekål
200 g strimlet kinakål
200 g strimlet rødkål
4 stk store tomat
1 stk løk
1 båt hvitløk
3 ss olje
150 g sukkererter
2 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ts malt spisskummen
1 ss hakket frisk timian
1 pk nudler
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Renskjær svinekjøttet for sener og hinner. Skjær den i tynne strimler. Brun i litt olje. Ta strimlene opp fra pannen.
Rens hodekål. kinakål og rødkål og skjær dem i strimler.
Dypp tomatene noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og flå skinnet av. Del tomatene, fjern innmaten og skjær tomatkjøttet i tynne båter. Hakk løk og hvitløk.
Varm olje i wok eller dyp stekepanne og stek løk og hvitløk blankt. Tilsett kålen og stek den i 2-3 minutter.
Rens og del sukkererter i to. Har du ikke sukkererter, kan du bruke aspargesbønner. Rør dem inn sammen med tomaten og kjøttet. Tilsett nudler som er kokt iflg. anvisning på pakken. Hell på grønnsakbuljong, dryss over spisskummen og timian og la retten småsurre til kålen er myk, ca. 5 minutter.
Smak til med salt og pepper og server brød eller råstekte poteter til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar