Høsten er tid for gresskar og feiring av Halloween. Ønsker du å gjøre noe annet med gresskaret enn å skjære ut til lykt, så er denne gresskarsuppen absolutt noe å anbefale.
Ingredienser:
500 g renset og skrelt gresskar
2 stk potet
2 båt hakket hvitløk
2 ts revet frisk ingefær
1 l vann
2 stk kjøttbuljongterning
salt og peper etter smak
3 ss hakket bladpersille
1 ss hakket frisk gressløk
1 ts hakket frisk rosmarin
1 ½ dl lettrømme
Fremgangsmåte:
Skjær gresskaret i terninger. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok gresskar og poteter møre i vannet med hvitløk, ingefær og buljongterningene.
Mos blandingen fint, gi den et oppkok og smak til med salt og pepper. Spe evt. i mer vann hvis suppen blir for tykk. Tilsett urter og server suppen rykende varm med en skje rømme på toppen og med godt brød til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar