2 purre
2 store bakepoteter
2 spiseskjeer. smør
2 potter Brønnkarse
2 fedd hvidløk
1 liter god hønsebuljong
Saft av 1 lime
Salt og pepper
1,5 dl. Kremfløte
Fremgangsmåte:
Skjær purren i ringer, og la de bli gyldne og myke i smør i kjelen.
Skrell potetene, og skjær i terninger, og ha de i purren. Legg på lokk, og la det simre i ca 10 min.
Tilsett brønnkarse og skrelte hvitløksfedd.
Ha i brønnkarsen, og rør til den har falt sammen. Tilsett buljong og la retten småkoke.til potetene er møre.
Kjør suppen i en blender, tilsett fløte og limesaft – og salt og pepper etter behov.
Suppen kjøles helt før servering.
Servèr med f.eks crutonger, ristede baconterniger eller lakserogn
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei, fant bloggen din dag jeg søkte på potteroser. Kjempekoselig blogg du har!!
SvarSlettHa en fin søndag!
Klem Elizabet
Kom over bloggen din her, og tenkte jeg skulle legge igjen et lite spor... La meg til som følger for her var det mye flott å se - herlige bilder også av god mat. Tusen takk for oppskrifter, det er alltid kjekt å bli inspirert :)
SvarSlettØnsker deg en fortsatt fin dag videre.
Klem fra Mette
Åh - så hyggelig med gode tilbakemeldinger :-) Jeg er tydeligvis for dårlig til å følge med på kommentarene...... Takk for at dere følger meg på bloggen :-)
SvarSlettHa en strålende vår!
Klem