Spansk fiskegryte
En fiskegryte virkelig proppfull av deilige smaker. Med ferskt brød til, blir det et festmåltid.
Ingredienser:
400 g torskefilet1 stk løk
1 ss olje
¼ ts gurkemeie
saft og skall av ½ stk sitron
200 g frisk sjampinjong
5 dl vann
1 stk fiskebuljong (terning)
1 dl matfløte
salt og pepper etter smak
1 ts hakket frisk rosmarin
3 stk tomat
100 g rensede reker
Fremgangsmåte:
Skrell og finhakk løken. Surr løk i olje sammen med gurkemeie, sitronskall og sjampinjonger.
Spe med vann, buljongterning og fløte. Kok i ca. 10 minutter. Jevn suppen med maisenna som er utrørt i litt vann. Smak til med krydder og presset sitronsaft.
Del fisken i biter og legg den i suppen. La dette koke noen minutter til fisken er hvit.
Legg i terninger av tomater og rensede reker. Pynt med rosmarin og server suppen med godt brød til.
Tips: Du kan bruke den fiskesorten du har eller som du liker best.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar