tirsdag 16. mars 2010

Rosmarin mot påske...

Rosmarinduftende skalldyrsalat




Hvis du har lyst til å friske opp det tradisjonelle rekesmørbrødet, bør du prøve denne skalldyrsalaten med smak av krydderurter og grønnsaker som legges over grovt rugbrød (mye sunnere enn loff!).
Ingredienser:


4 skiver mørkt grovt rugbrød
130 g skrelte reker
80 g krepsehaler (fra lake)
1 stk hakket sjalottløk
1 potte frisk rosmarin
2 ss frisk gressløk
 8 stk cherrytomat, rød i båter
1/2 slangeagurk slangeagurk
4 stk små ferdigkokte poteter kalde og i biter
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte:

Bland skrelte reker og avrente krepsehaler. Tilsett løk, gressløk (tilsvarende en bunt), rosmarin, tomatbåter (bruk gjerne gule cherrytomater), agurk (skrelt, uthullet og i terninger) og potet. Bland olivenoljen (eller rapsolje) med balsamico og vend inn i salaten.

Rist brødskivene og fordel salaten på dem. Dryss over grovklippet rosmarin.
Oppskrift hentet fra http://www.frukt.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar