Brønnkarse har en pikant, litt skarp smak, og brukes som krydder og dekorasjon til salater,
grønnsaksretter og kjøtt. Brønnkarse spises vanligvis rå, og brukes til å dekorere fat
umiddelbart før servering. Unge friske blad og stilker i salater, kjøttretter og fiskeretter, til ost, mm.
Prøv den på lunsjpakka eller som garnityr.
Hele planten kan gjerne stå på bordet under måltidet som pynt
Brønnkarsesuppe med appelsin
1 hakket stor løk
1 ss olivenolje
2 bunter brønnkarse
revet skall og saft av 1 appelsin
1 terning grønnsakbuljong
1 1/2 dl lettfløte
2 ts maismel
Salt og nymalt svart pepper
kremfløte eller yoghurt til pynt
4 appelsinbåter
Ha løken i oljen i en stor kjele og la den surre forsiktig i 5 minutter til den er myk.
Rør om iblant. Fjern eventuelt store stilker fra karsen og ha den oppi sammen med løken.
Legg på lokk og kok karsen i ca 5 minutter til den er myk.
Tilsett appelsinskall og -saft. Løs opp buljongterningen i 6 dl vann og ha det i kjelen.
Legg på lokk og la det småkoke 10-15 minutter. Mens suppen koker, blander du fløte og maismel.
Ha suppen over i en foodprosessor og bland den godt. Sil den om ønskelig.
Ha suppen tilbake i kjelen, tilsett fløtejevningen og smak til med salt og pepper.
Kok suppen forsiktig opp og rør om til den så vidt tykner. Smak til og server med litt fløte eller
Yoghurt, samt en appelsinbåt som krystes over suppen før servering.
Mange av oss har sådd
karse på skolen eller
sammen med barna våre.
Det er selvfølgelig moro å
se karsen spire, men det er
like spennende å spise
dem også.
Brønnkarse
Karse gjør seg også godt
som smakstilsetter i
blant annet
rømmedressinger og
dipp. Mange liker å
bruke karsen til woken
og gryteretter
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar