mandag 25. januar 2010
Ukens krydderurt er Estragon
Estragon har en fin smak som minner om
anis, og passer til alle kylling-, fisk- og
eggretter.
Estragon er hjertet i smaken på
béarnaisesausen og er en av de store
urtene i det franske kjøkkenet. Med
sin særegne smak og aroma skiller
estragon seg ut fra de fleste andre
urter.
Sopp og Estragonsaus
• 1 rødløk
4 østerssopp
12 små aromasopp
3 dl fløte
1/2 potte estragon
1 ts salt
2 ss balsamicoeddik
Smør og olje (raps eller solsikke) til steking
• Skjær løken i skiver. Riv østerssoppen i skiver. Stek løk, skivet østerssopp
og hele sjampinjonger.
Legg alt over i en gryte, og tilsett klippet estragon, fløte og de andre
ingrediensene. La blandingen småkoke til den tykner.
Server sammen med råstekte poteter eller båtpoteter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar