Stekt squash passer godt som buffet-mat eller som tilbehør til en bedre middag.
Ingredienser
2 stk grønn squash i skiver eller staver
4 ss olje
2 båt hvitløk skivet
4 ss frisk timian
skallet av1 stk sitron
1 stk rød chili i ringer
salt
Fremgangsmåte
Legg ut squashbitene på et fat og ha på salt. La dem ligge fremme i romtemperatur i ca 30 minutter slik at en del væske trekker fra.
Tørk av squashbitene og stek dem i oljen sammen med hvitløk, timian og sitronskall.
Krydre med fersk chili.
torsdag 23. juni 2011
fredag 17. juni 2011
Myntepoteter med tzatziki
De aller første norske potetene som kommer rundt St. Hans - ferskpotetene - nyter vi gjerne kokt som de er. Men hvorfor ikke med en frisk tzatziki til? Verdens beste tilbehør til sommerens grillmat.
Porsjoner:
Ingredienser
1 kg ferskpotet
5 dl vann
2 ss salt
2 stilk frisk mynte
1 dl hakket frisk mynte
3 ss smør
Tzatziki:
1 stk slangeagurk
2 ½ dl matyoghurt
2 båt presset hvitløk
2 ts hvitvinseddik
2 ss hakket frisk mynte
Fremgangsmåte
Skrubb potetene helt rene for jord. Det gjør du enkelt med 'potethansker' på hendene.
Kok opp vann med salt og myntestilkene. Legg i potetene og kok dem til de er akkurat møre - 12 - 15 minutter (om potetene er relativt små). Hell kokevannet fra og damp potetene godt. Tilsett smør og hakket mynte og rør om så potetene blir blanke og delikate.
Skyll og tørk agurken og riv den grovt. Ha den i en sil så væsken renner av og klem ut så mye væske som mulig. Rør sammen agurk, yoghurt, hvitløk, eddik og mynte og smak til med en anelse salt.
Server myntepotetene nykokte med tzatziki som en liten snacks eller som tilbehør til grillmat
Porsjoner:
Ingredienser
1 kg ferskpotet
5 dl vann
2 ss salt
2 stilk frisk mynte
1 dl hakket frisk mynte
3 ss smør
Tzatziki:
1 stk slangeagurk
2 ½ dl matyoghurt
2 båt presset hvitløk
2 ts hvitvinseddik
2 ss hakket frisk mynte
Fremgangsmåte
Skrubb potetene helt rene for jord. Det gjør du enkelt med 'potethansker' på hendene.
Kok opp vann med salt og myntestilkene. Legg i potetene og kok dem til de er akkurat møre - 12 - 15 minutter (om potetene er relativt små). Hell kokevannet fra og damp potetene godt. Tilsett smør og hakket mynte og rør om så potetene blir blanke og delikate.
Skyll og tørk agurken og riv den grovt. Ha den i en sil så væsken renner av og klem ut så mye væske som mulig. Rør sammen agurk, yoghurt, hvitløk, eddik og mynte og smak til med en anelse salt.
Server myntepotetene nykokte med tzatziki som en liten snacks eller som tilbehør til grillmat
tirsdag 7. juni 2011
Store, fylte tomater ...
Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør f.eks. til grillmat.
Ingredienser
4 stk bifftomat
Fyll:
4 ss olivenolje
25 g griljermel
1 stk finhakket løk
2 båt hvitløk - finhakket
1 ½ dl hakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
pepper og salt etter smak
100 g finhakket bacon
Fremgangsmåte
Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.
Varm olje i en panne. Ha i griljermel. løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.
Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.
Stek bacon for seg, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.
Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.
Ingredienser
4 stk bifftomat
Fyll:
4 ss olivenolje
25 g griljermel
1 stk finhakket løk
2 båt hvitløk - finhakket
1 ½ dl hakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
pepper og salt etter smak
100 g finhakket bacon
Fremgangsmåte
Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.
Varm olje i en panne. Ha i griljermel. løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.
Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.
Stek bacon for seg, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.
Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.
Abonner på:
Innlegg (Atom)