søndag 25. april 2010

Brønnkarsesuppe

2 purre
2 store bakepoteter
2 spiseskjeer. smør
2 potter Brønnkarse
2 fedd hvidløk
1 liter god hønsebuljong
Saft av 1 lime
Salt og pepper
1,5 dl. Kremfløte
Fremgangsmåte:
Skjær purren i ringer, og la de bli gyldne og myke i smør i kjelen.
Skrell potetene, og skjær i terninger, og ha de i purren. Legg på lokk, og la det simre i ca 10 min.
Tilsett brønnkarse og skrelte hvitløksfedd.
Ha i brønnkarsen, og rør til den har falt sammen. Tilsett buljong og la retten småkoke.til potetene er møre.
Kjør suppen i en blender, tilsett fløte og limesaft – og salt og pepper etter behov.
Suppen kjøles helt før servering.
Servèr med f.eks crutonger, ristede baconterniger eller lakserogn

tirsdag 20. april 2010

Endelig litt deilig å være utendørs....

Hvitløkgrønnsaker


 
Dette er en form med deilige grønnsaker og masse hvitløk som gir rik smak! Server formen som tilbehør eller alene med godt brød til.

Ingredienser:


1 stk gul squash (grønn kan også brukes)
1 stk rød paprika
½ stk blomkål
2 stk gulrot
2 stk rødløk
2 ss olivenolje
2 ss strimlede soltørkede tomater
1 dl sorte oliven
8 båt skrelte hvitløk
15 blad friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
2 ss balsamicoeddik
salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær squash og paprika i mindre biter. Rens blomkål, skrell gulrøttene og løken og skjær alt i biter. Sett ovnen på 200 grader C.
2. Varm opp olje i en stekepanne og stek grønnsakene til de begynner å få en fin farge sammen med de soltørkede tomatene og oliven. Strø på salt og pepper.
3. Legg alt over i en ildfast form sammen med hvitløken og bak formen i ovnen i ca. 20 minutter på nederste rille.
4. Finhakk og bland urter og balsamicoeddik og hell over formen med grønnsakene når de er ferdig stekt.
5.Server de varme grønnsakene til stekt kjøtt.

Oppskrift hentet fra http://www.frukt.no/

onsdag 7. april 2010

Snart vår......

Ukens grønne!

Tortillapizza med skinke, mozzarella og pesto


Nesten alle barn er glad i pizza. Her er en enkel oppskrift som ikke tar mer enn 15 minutter å lage.

Ingredienser:


4 stk hvetetortilla
1 glass pesto
12 skive spekeskinke
1 stk mozzarella i skiver
150 g ruccula
2 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte:

Legg tortillalefsene på ovnsbrett.

Fordel pesto, skinke og mozzarellaost utover lefsene og stek de i ovn på 225 grader i ca 10 min.

Pynt tortillapizzaene med ruccula og pinjekjerner ved servering.

Oppskrift hentet fra http://www.frukt.no/